Családi Programok

Egy igazi eszpresszó elkészítése még a Városligetben vagy a Normafán is komoly nehézségeket okozhat, nemhogy a távoli expedíciók alatt. A Pedalocafé mozgó triciklis kávézót a kávé és a kerékpározás szerelme hívta életre. Elgurul saját kerekén bárhova és hálózatoktól (víz, villany) függetlenül mesébe illő kávét készít a megszállottaknak. Kávégépe karos rendszerű, emberi erővel állítja elő a magas nyomást, ezért töredékét fogyasztja villamos energiában a kávéházi társainak.
A Földgömb magazin fotópályázatot hirdet a 2017. április 29-i Felfedezők Napján. Ismeretterjesztő fesztiválunk minden évben izgalmas pillanatokat tartogat a  résztvevők számára. A helyszín, az események, az emberek bőségesen kínálnak témát a fényképezéshez. Felfedezünk részleteket, vagy ámulatba ejt egy-egy pillanat, amit jó lenne megőrizni! Itt a lehetőség, mutasd meg, milyennek látod Te a fesztivált! Tetszik egy program, egy előadó vagy egy kiállítói helyszín? Fantasztikusnak találtál egy kiállított tárgyat vagy lenyűgöző volt az egyik 7Próba játék? Mutasd meg milyennek látod és nyerj akár egy fényképezőgépet!
Segítsd céljai megvalósításában A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítványt és mi elvarázsolunk egy másik kultúrába! Csak ki kell választanod, mely törzs arcdíszeit akarod magadra ölteni és segítőink felfestik arcodra a kiválasztott mintát. Közben a motívumok történetéről, jelentéséről is tájékozódhatsz! Látogass el a "Fedezz fel arcokat" standra!
Elképzelted már mi minden rejtőzik a talpad alatt a föld mélyén? Kíváncsi vagy hogyan lesz egy talajszelvény rajzból 3D-s ábra? Mit gondolsz, felismered a világ híres épületeit? És tudod is, hogy melyik ország, melyik városába kell utaznod, hogy élőben lásd? Az intézet standján képzeletbeli utazás, memóriajátékok, közösen elvégzett egyszerű laborvizsgálatok, a binokuláris mikroszkóp világa és a digitális domborzatmodell „építésének” rejtelmei várják az érdeklődőket. Mindenkit sok szeretettel várunk egy kis családi mókázásra és képzeletbeli utazásra az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet varázsszőnyegén!

banner 7PROBA eupolisz

banner fotopaly

banner arc 1

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca