2017. április 29., szombat 14:30 — Földszinti előadó

Historikus Wehrmacht-motorkerékpárral Közép- és Észak-Afrikában – 2004–2016

Előadó: 

A DKW NZ 350 motorom nagy, afrikai útja 2004 és 2016 között zajlott, melyet több részletben tettem meg. Ehhez bázisként Ugandában egy biztonsági gépműhelyt rendeztem be (maró-, eszterga- és présgépek, hegesztők beüzemelésével) az olasz „Alpini” katonai egység segítségével.

A Tanzánia és a Földközi-tenger menti afrikai országok (Tunézia, Egyiptom) közötti hosszú hányattatások során a gép többször is a megsemmisülés szélén állt. Szudánban a Nílusba süllyedt, a felkelők később lenyúlták, de váltságdíjat is jópárszor fizettem érte. Komolyabb géphiba nem volt, de roppant sok kellemetlenséggel bosszantott. Viszont defektet egyszer sem kaptam!

SzirmaiGabor21

SzirmaiGabor20

Szirmai Gábor

Restaurátor, meg pár papír még (nevezzük felsőfokú végzettségnek). Kutatási terület: 19-dik-20 század fordulójának technikatörténete. Jelenleg vasúttörténeti kutatásokat végzek, múzeumom kis jóindulattal újra látogatható már, tengeralattjárós regényem forrás- és szöveganyagán dolgozom, repüléseim (szerelés+repülés) folytatódik tavasszal. Az ívlámpák történeti feldolgozását nagyjából majd befejeztem.

Kapcsolódó anyagok: Szirmai Gábor

banner 7PROBA eupolisz

banner fotopaly

banner arc 1

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca