2017. április 29., szombat 11:30 — Földszinti előadó

Vitorlással Alaszkában – Az Északnyugati Átjáró folytatása...

Előadó: 

Egy magyar család már 5 éve minden nyarat Maia nevű vitorlásukon tölt. A legénység a két szülőből és a két, mára már 21 és 7 éves gyermekükből áll. De nem a Földközi vagy a Karib-tengeren vitorláznak, ahová általában az emberek nagy része vágyik. Ők az elmúlt években az Északi-sarkkör fölött vitorláztak, Izland, Grönland és Észak-Kanada partjainál. Így sikerült elérniük, hogy ők lettek az első magyarok akik át vitorláztak a hirhedt Északnyugati Átjárón.
Idén folytatták útjukat, ezúttal kissé dél felé kanyarodva: Alaszkába. Rengeteg érdekességgel találkoztak, úgy mint jegesmedvék, fókák, sarki rókák, pézsma tulkok, nem beszélve a lenyűgöző ottani kultúráról és természeti képződményekről. A vetítés ezt a 3 hónapos túrát eleveníti föl. Természetesen sok szó esik majd az északi jégmezőkről és azok olvadásáról. Azoknak is nagy élményt nyújthatnak történeteik  akiket érdekel milyen a családdal és egy kisgyerekkel ilyen hosszú és extrém vitorlás túrára indulni.

balaton csenge 2

balaton csenge 1

Balaton Csenge Zoé

Mióta az eszemet tudom vitorlázom. Gyermekként az Adrián szereztem gyakorlatot, majd 16 éves koromtól bejártam Angliát, a Feröer-szigeteket, Izlandot, Grönlandot, Észak-Kanadát és Alaszkát egy 36 lábas, vas vitorlással és a családommal! Ez az előadás most az én szemszögemből lesz hallható.

banner 7PROBA eupolisz

banner fotopaly

banner arc 1

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca