Hírek

2017. máj. 01., hétfő 12:29 — Hírek

Komporday Tamás a fotóverseny győztese

Az idei Felfedezők Napján először rendeztünk fotóversenyt, melyre több mint ötven képet küldtek látogatóink. Az első helyezett Komporday Tamás, aki a Travel Channel jóvoltából egy Canon fényképezőgépet vihetett haza. 2 helyezett lett Potyó Imre, 3 helyezett pedig bojoc74. Az ő jutalmuk CEWE fotókönyv kupon volt. A versenyre beküldött képeket megtekintheti a Facebookon és az Instagramon a #felfedezoknapja2017 keresőszót beírva. Gratulálunk a nyerteseknek!

2017. április 29-én, a Felfedezők Napján ötödik alkalommal adta át a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány a Magyar Felfedező Nagydíjat. Az elismerést a kura­tórium Magyari Enikőnek őskörnyezet-elemző feltáró munkájáért, a paleo­bota­nikában és paleoökológiában tett nemzetközi jelentőségű felfedezéseiért, valamint kimagasló csapatépítő, kutatásszervező tevékenységéért. Az díjat Nagy Balázs a Föld­gömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át.

2017. április 28., péntek 13:08 — Hírek

Fedezz fel arcokat!

Segítsd céljai megvalósításában A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítványt és mi elvarázsolunk egy másik kultúrába! Csak ki kell választanod, mely törzs arcdíszeit akarod magadra ölteni és segítőink felfestik arcodra a kiválasztott mintát. Közben a motívumok történetéről, jelentéséről is tájékozódhatsz! Látogass el a "Fedezz fel arcokat" standra!

2017. április 27., csütörtök 23:29 — Hírek

Adatvadászok II. – a feszültség fokozódik...

Az előző részben kutatóink feljutottak 5800 méterig. Az expedíciónak és a filmnek itt azonban korántsem sincs vége... Hogyan folytatódik a munka és a kaland? Hogyan viselik a magashegyi munkát? Mi lesz Balázzsal a film végén? Adatvadászok II. rész filmpremier: 15.30-kor a Földszinti előadóban

Mi is alig hisszük el, de ez már az 5. Felfedezők Napja! Mintha tegnap lett volna, amikor még az első látogatókat vártuk izgatottan – az első fesztiválunkon. Vajon meg tudjuk-e tölteni kutatóval, felfedezővel a Millenárist? Jön-e elég érdeklődő? Már akkor kiderült: kell második Felfedezők Napját is rendeznünk. Azóta ez már az ötödik! Ünnepeld hát velünk a születésnapot! S bár a nagykorúságtól még messze vagyunk és még mindig vannak gyerekbetegségek, a jó hangulat mégis garantált! Fejeljük meg most ezt egy szelet születésnapi csoki tortával a nagyszínpadon!

1. oldal / 3

banner 7PROBA eupolisz

banner fotopaly

banner arc 1

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca